Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03.2010 05:32 - Неканени
Автор: bowman Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1199 Коментари: 3 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Медии. Между политическия театър и това което показаха очевадно, че не искат да ни го съобщят, се пръкнаха на бял свят някои съвсем конкретни и показателни за нивото на нашите политици факти.

Неадекватното поведение на президента вдигна шум, но това повече донесе неприятно усещане и разочарование отколкото нещо с последствия за обикновените българи. Приказките за липсата на буфер предвиден в бюджета, просто ни казват това което никой вестоносец не иска да го заяви. Бюджета се издъни на третия месец и това е било очаквано.

Колкото и да е странно, лъжата ни докара няколко месеца спокойствие , на практика не са ни лъгали , не искахме да повярваме , че след всичко преживяно това е възможно да ни го докарат отново до главата. Правителството на тройната коалиция се издъни на изборите след изтичане на мандата му , всяка от партиите поотделно и всичките като цяло. Исках го и повярвах , че изцепките които свършиха са възможни непредумишлено. И днес не бих могъл да го докажа , но съмнението, че кризата е била предвидена от поне година и половина си остава. Не знам дали някога ще науча отговора, това което ме кара да се чуствам наистина зле е факта , „всичко това е възможно“ и аз не можех да го спра и това може да се случи пак и аз пак ще бъда в ролята на марионетка.   

 



Тагове:   политика,   криза,   мисли,


Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. flyco - =
15.03.2010 14:51
Е, марионетка е силно казано. Просто сме потърпевши. Вярно е, че бъдещето може да се предвиди с определена точност, но за колкото по-голям период от време става въпрос толкова по-неточно е предвиждането. А 100-те процента точност са изключени, всъщност те са възможни но напълно случайно. Това не ни прави марионетки.
Вчера си купих зрял боб, китайски. Имаше още два вида от Египет и от Аржентина. Най-евтиния беше китайския - 2лв. На пазара българският боб не пакетиран, в легени, струва не по-малко от 2,5лв килото. Искам да кажа, че сме прекалено отворени към света за да можем да предотвратим или ограничим по някакъв начин влиянието на световната криза върху България. Рязането на разходи в момента е задължително, но това не е действие за справяне с кризата или за подпомагане на икономиката, а единственото възможно паническо действие. Каквото и да е на цвят правителството сега то друго не може да направи. Виж ако става въпрос за предишното правителство - да то можеше да направи различни неща и направи някои от тях. В светлината на днешния ден обаче всички те изглеждат лоши. Няма обаче някаква база за сравнение какви биха били ако нещо беше направено по-различно.
цитирай
2. bowman - Предишното правителство
15.03.2010 15:38
Похарчи пари които обяви за , неочаквана премия. Похарчи и много пари в бъдеще време с които не е разполагало нито тогава , нито днешното правителство откри начин да набави . Източването на милиони от бюджета за далавери, амнистията която е покри многобройни злоупотреби и разхищения, многобройните глоби от евросъюза и спрените за злоупотреби финанси са огромни по размер. Добавяме сумата източвана през митниците с държавно участие и пропуснатите ползи.
Съгласен съм че никой не може да спечели с икономии, но попиляните пари също не носят приходи , а тук определено се изявиха дори с простотии като "чистенето на софииските улиици", твърде скъпо, без практически резултат с пари които можеха да бъдат използвани. Увеличаването на лошите "вложения" в края на мандата ми е трудно да приема за лош късмет, празната хазна след смяната на правителството определено не говори в тяхна полза.
Като се има предвид месеца в който бюджета сдаде багажа ми е трудно да повярвам ,че е било трудно да бъде предвидено това което се случва в момента.
цитирай
3. flyco - ...
16.03.2010 20:07
Когато има пари всичко изглежда лесно и нищо не се прави. Аз съм убеден, че опозицията на тройната коалиция не направи достатъчно за да предотврати харча. Дори това да бяха само думи и намерения пак щеше да е нещо, върху което обществото да бъде принудено да мисли. За съжаление медиите у нас /гласовитите/ са винаги с властта, те също трябва да понесат санкции от обществото. Всъщност аз няколко пъти употребявам дума, която у нас е почти безсмислена.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bowman
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1147116
Постинги: 685
Коментари: 2207
Гласове: 9095