Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.06.2010 08:34 - Политика на "народа" и народа
Автор: bowman Категория: Лични дневници   
Прочетен: 776 Коментари: 1 Гласове:
6

Последна промяна: 07.06.2010 08:49


Не пиша за нещо ново, просто неща от всекидневието , които бива несправедливо изопачавани в битието ни.
 Когато става дума за политика , обикновенно се сещаме за политиците и тяхната политика, големите приказки, цирка и особеностите на моралната им система . Политици са вярно, но тяхната политика е политиката на политиците. Народа си има "своята" гледна точка и своята политика , признавам пасивна обикновенно. Твърдението , че в парламента се говори от името на народа не само търпи критика, то често служи да се отнема думата на хората, дори да се преиначава тяхната воля през вижданията и интересите на "политиката" на политиците .
    Давам ви една връзка към
статия в която народа говори, ,но не само "политиците" не слушат. Направете една справка в търсачките колко "демократични",  "борещи се за свободата на словото" издания са го публикували ; )

Политиците и кукловодите им са една малка част от българския народ , наистина те имат истинското влияние в медиите, но трябва ли да си затваряме очите ?





Тагове:   политика,   народа,


Гласувай:
7



1. ploudinperper - ГИНЬО ГАНЕВ С ХОТЕЛ КРАЙ МОРЕТО ...
07.06.2010 14:48
ГИНЬО ГАНЕВ С ХОТЕЛ КРАЙ МОРЕТО

Българският защитник на човешките права и бивш депутат от БСП Гиньо Ганев е построил хотел върху земя, закупена на безценица в курорта Свети Влас.

Гиньо Ганев, депутатът от ГЕРБ Димитър Бойчев и високопоставени чиновници от Несебър, сред които главният архитект Валентин Димов, ръководителите на прокуратурата и съда Севдалина Станева и Йорданка Майска са получили право на строеж в града и курорта Свети Влас като бедни, пише “168 часа”.

Те вземат правото да строят върху парцелите край брега, когато кметува Николай Трифонов, който пък по-късно след серия скандали замина да работи в консулството в Одеса.

Депутатът и областен шеф на ГЕРБ в Бургас Димитър Бойчев се сдобива с правото да строи в Равда и в Несебър, но отхвърля обвиненията, че живеел в Бургас.

През 1992 г. той получава отстъпено право на строеж върху 140 кв. м. в квартал “Черно море” и не се чувства с привилегии, защото по това време е живеел при родителите си, а преди 5-6 години се захванал да строи къща, която ще е с партер, два етажа и мансарда.

В този квартал няма бедни, казва шефът на Сметната палата в Бургас Георги Михайлов, който също има отстъпено право за строеж в “Черно море”, където по думите му всички ще вдигнат палати, защото там никой не е получил земята, защото няма къде да живее.

Гиньо Ганев вдигнал хотел в Св. Влас върху отстъпено право на строеж и продава апартаменти.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bowman
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1147019
Постинги: 685
Коментари: 2207
Гласове: 9095