Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2010 08:16 - Философия на обществото *
Автор: bowman Категория: Лични дневници   
Прочетен: 388 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 14.08.2010 08:19


По съвременно му , си имаме капитализъм, преди това го наричаха социализъм или комунизъм...
 Какво имат общо двата "строя" ; )) ? Преди сред равните имаше по-равни , сега всички сме равни по рождение но не и по положение. И двете системи започват от равенството за да убедят мнозинството за хубостта на малцинството с привилегиите.
  Сега да се попитаме какво куца ; ) ! Елементарна математика, за да ти е силно племето , колкото повече са силни и с възможности толкова по-хубаво. Какво не е хубаво, неколцина силни и мнозина слаби и с ограничени възможности.
  В следствие на тази проста аритметика е ясно следното, някой прости неща си важат все едно каква система ще бутаме. Докато гражданите са безправни  и с ограничени възможности и временно управляващите си гледат тяхното си, пък за другите не им и трябва, да не вземат да им усложняват живота де, работата няма да върви.
 Ако искаме да сме граждани с права и възможности в една хубава , здрава и силна държава ни остава само едно, като граждани да си определяме и правата и задълженията.

 Тези които са на власт няма да им се ще,  нека не им оставяме думата и да говорят за всичко от наше име , защото за някои неща не ще   намерят време ; )




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bowman
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1147838
Постинги: 685
Коментари: 2207
Гласове: 9096