Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2010 09:43 - "Другия начин"
Автор: bowman Категория: Лични дневници   
Прочетен: 419 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 04.11.2010 11:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Всички ползваме уеббраузъри , но някои неща остават по-малко познати за мнозина . Повечето ползваме и разширения за браузъра , но "легалните" от удостоверения източник не винаги са такива каквито ни трябват и дори понякога изобщо не можем да намерим необходимото . 
   " Другия начин", в случая се нарича "bookmarklets". Всички ползваме отметки , разликата в случая е  кода който е добавен към "самата" връзка.  По този начин  можем да добавяме , приложения който могат да бъдат изненадващо удобни и практични, работят на повечето браузъри поддържащи стандартите (IE не е към тях)  и въпреки скромното нясто което заемат в интерфейса ( поредната отметка ), те  вършат чудесна работа .
 Използвам ги дори в браузър който се слави с разнообразието си от разширения като Firefox на Mozilla ,  малко меню с отметки всяка една с ония малки фокуси дето правят живота по-лек.
 Алтернативите ги има и ако знаеш за тях живота е по-забавен.

 Една страница (на английски) с добър набор от такива творения от които можете да избирате . Натискате връзката с десен клавиш и го маркирате като отметка , след което можете да стартирате функционалността от нея . Ако това е сложно завлачете с мишката линка към тулбара и я пуснете там.

П.П. bookmarklet да си го завлачите на лентата и да превеждате на български маркитания текст на англйиски примерно:
Bulgarian  



Тагове:   Относно,


Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bowman
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1144929
Постинги: 685
Коментари: 2207
Гласове: 9095