Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.12.2010 11:02 - Капитализъм +математическа логика = " ? "
Автор: bowman Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1924 Коментари: 5 Гласове:
8

Последна промяна: 12.12.2010 11:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Според теорията за пазара той регулира цената и предлагането. ;)  Излишно е да го обсъждаме , вярно е и влиянието му е очевидно.
 Проблема е следния всяка спекулация с цените, изкуствено регулиране, просто интервенция с финансов ресурс води до флуктуации които би трябвало да затихват с времето и ако няма допълнителна намеса..
 Факта ,че цената се променя с местоположението, виждането на търговците, намесата на външна валута ... Води до нови и нови вълнения ...
 Цялата игра генерира разходи по поддръжка регулиране и намаляване на рисковете на пазара вкарва дозата триене необходима да стимулира затихването , но това никога не е достатъчно.
 Различните валути служат като защитата на отделните отсеци в подводница , пробив в един от тях не води до заливане на всички. Девалвацията на валута води до намаляване на реалната стойност на притежанието и ...

 Помислете над следното. Кое в целия този механизъм би спряло икономическото робство и практическото поробване на цели народи, нации ... изберете сами мащаба ?



Тагове:   капитализъм,


Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. get - Капитализъм ... робство !! - Хайде да се замислим над Това ?!
12.12.2010 12:19
Робството, като социално-исторически факт !
Робството, като иконимическа категория !
Робството, като философско-религиозна категория !
Робството, като "революционна" теория и практика и ... последствия ?!
История на робството ?!

Не правя опит да "блесна с оригиналност", по-скоро Ви навеждам на мисълта, че в това се съдържа същността на Историята, на човечеството от VІ в. пр.Хр. и до настоящият момент !!

С най-добри пожелания - Гет
цитирай
2. bowman - :) Предложение...
12.12.2010 12:49
Определете какво означава робството за вас и преминете към въпроса :
"Кое в целия този механизъм би спряло икономическото робство и практическото поробване на цели народи, нации ... изберете сами мащаба ?"
цитирай
3. get - Прав сте това, което предлагам е по оскоро от тема История ... !
12.12.2010 15:43
bowman написа:
Определете какво означава робството за вас и преминете към въпроса :
"Кое в целия този механизъм би спряло икономическото робство и практическото поробване на цели народи, нации ... изберете сами мащаба ?"


Ами, като за начало да видим - Какво е писал Силвио Жан Гезел в т.нар. от него "Естествен икономически ред" ?
Интересното е че, това не е утопия, неговите изводи относно парите ... и т.н., са приложени в Европа (Австрия) и са дали резултат, по време на Голямата криза !
Относно другото, което загатвам с въпросите ще трябва да четем източници с ... "неакадемичен" характер ... Стар завет(пророк Иеремия), св.Августин, Аристотел, Николай Кузански с/у неоплатониците и аристотелитици и ... т.н.
С любопитство ще установим че социалният и правен институт на Робството е отменен по време на император Константин (ІV в.) и ... възстановен през ХV в. с була от папа Николай. Действало е до войните за независимост на английските колонии !
Но да спирам ... !

С уважение - Гет !
цитирай
4. bowman - Благодаря за вниманието ...
12.12.2010 16:42
и отделеното време. Историческия поглед е интересен, като цяло не всички народи са възприемали робството въпреки че за някои от тях това е бил източника за създаване и поддържане на империя.
Икономическото робство е една доста по съвременна форма на робство в която дълговете растът и се наследяват от поколенията, Независимо правени от държавата, правени поради военни репарации или чужд контрол на ключови суровини.
цитирай
5. panazea - Съзнанието може да промени това !
15.12.2010 12:51
Съзнанието , че всички сме едно !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bowman
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1144895
Постинги: 685
Коментари: 2207
Гласове: 9095