Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2010 10:41 - Ключови думи и Google
Автор: bowman Категория: Лични дневници   
Прочетен: 848 Коментари: 0 Гласове:
5



  Започвам с това , че този постинг е предизвикан, от предизвиканото изтриване на постинга преди него. Изтриването на предния постинг бе предизвикано от неприятният факт, програмата която пробвах се издъни тотално на проверката .
   За това няколко думи.  Ключовите думи в блога ви, думичките които асоциирате към постинга си в блога служат на вас за да улесните търсачките в търсенето за темата определена от вас. Донякъде прилича на игра на асоциации. Избирате няколко думи които определяте като свързани с темата на постинга и по тези думи търсачката се предполага да се ориентира. Местата където използвате тези думи са предимно в заглавието на постинга (! не забравяйте все пак че пишете за читателите главно ), краткото описание на постинга ако платформата ви позволява, съдържанието на метатаговете на страницата , ако ви е достъпно и сред думите на постинга стига да не пречи на неговата читаемост. Оптимизацията за търсещите машини се състои в това  да намерите думите близки до вашите думи с които асоциирате постинга, но сред множеството от думичките които са най-често употребявани сред търсенията на търсачките . За това си има помощни инструменти и по принцип се прави от главно специалисти. Тъй наречените SEO специалисти на които се плаща да си свършат маггиите за да покачат популярността на сайта  и също блогерите по професия , хора които печелят от своя блог, рекламите на него и понякога дори компанията за която работят.

Работата изисква занимание и отделено време. За да свършите работата на ръка  ви давам една връзка към машината на  google позната на мнозина 
  https://adwords.google.com/select/KeywordToolExternal .

Макар и бавно на нея може да си направите експримента и да  намерите "подходящите думи" които ще накарат търсачките да изкарват по-често вашия постинг на бял свят в търсещата машина . Опита да намеря безплатна програма за това пропадна  когато я пробвах с кирилицата , ако имате свежи идеи  и предложения  за справяне с този проблем ... ; ))
 


Тагове:   google,


Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bowman
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1149378
Постинги: 685
Коментари: 2207
Гласове: 9096