Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.04.2010 08:51 - Проблема с чекмеджетета
Автор: bowman Категория: Лични дневници   
Прочетен: 385 Коментари: 0 Гласове:
5



Прилагам цитат от интервю с Еврокомисарят Кристалина Георгиева публикувано в mediapool


" А що се касае за "анексите по чекмеджетата", те ще изчезнат не с промяна на методологията, а с промяна на политическата култура в България. Когато приемствеността във властта стане норма, а не изключение, тогава излизащите от нея ще свикнат да предават на влизащите цялото съдържание на чекмеджетата и шкафовете срещу надеждата да се върнат един ден."

 Спомняте си заявената изненада  от страна на настоящето правителство от "нанадейно появили се договорени задължения", като резултат обявеното кандидатстване за тази година в еврозоната и бляскавите планове свързани с това  се стопиха като шепа сняг насред пустиня . Не видях някой да е понесъл отговорност за "провалените блянове" , дори за да бъда точен не съм и чул ,ако някой се е оправдавал за това .
  Какво е направено, до днес това да бъде  невъзможно да се повтори ?

 По думите на еврокомисар Кристалина Георгиева трябва да дочакаме промяна на политическата култура.

 Разбирам , че трябва да  подбира думи в едно публично изказване . И все пак вярвата ли  в "очакването нашите политици да ги осени въпросната "политическа култура" ? Бихте ли разчитали на нея ? Защо отчета на такива документи не  стане част от битието на  нашите герои и за " затрудненията", ако такива възникнат да бъде носена отговорност ?

 Става въпрос за  парите на народа , защото  държавата харчи народни пари , нима  отношението към тях може да бъде така  лековато и безотговорно ?





Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bowman
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1149318
Постинги: 685
Коментари: 2207
Гласове: 9096