Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.04.2010 09:12 - Двуликите неща.
Автор: bowman Категория: Лични дневници   
Прочетен: 358 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Правото на истина

  Слушах днеска за вулкана. От една страна небето се изчистило от пепелта и гледам от екрана една щастлива дама с просълзени очи и усмивка  маха с ръка на камерата от седалката на един от първите полети, който сигурно е направил възможно прибирането и удома.
 В същото време не ми излиза от главата новината , че според учени специалисти вулканът под земята е свързан под земята с друг и то по голям и по-опасен от него. Засега небето е чисто и то за пръв път от няколко дена.

 Друг двулик звяр е добре и до болка познат, въпреки ,че не е природна сила дори и с него не сме научили как да се справяме , политиката винаги има по няколко лица . Едно което иска да покаже и демонстрира и поне още едно, това което виждаме като потърпевши. За да вярваш на някого с толкова много власт трябва да разчиташ на неговата искреност . Когато искреността е поредната маска става доста объркващо. Според предвижданията за бюджета които са направени и тези които са предвидени за данъчни приходи разликата е факт, надеждата крепи човека  но не го прави да лети.

 Информацията е инструмент, но само за хора които  могат да си служат с него.  Ако имахме възможност да виждаме истинското лице на нещата  щяхме да  имаме  по голям шанс да оцелеем , но и това отново е във властта  на политиката, а  нея я е страх да покаже истинското си лице уви .

 Странно е ,че информацията храната за здравия разум , главното умение което  е направило хората  доминиращ вид на планетата , толкова малко е уважавано и толкова много подценявано от една
властолюбива  част от общаството ни.

 За  " гражданите ", информацията означава право на избор и съответно власт . Политиците  не са готови да признаят това и да съобразят с него , но ,ако искаме правото да определяме бъдещето си трябва да не забравяме  тази "дребна потробност" и да отстояваме правото което  ни е признато по конституция  .



Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bowman
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1149375
Постинги: 685
Коментари: 2207
Гласове: 9096